Elevene spør meg av og til om “hvor mange akkorder det finnes”. Det er ikke noe eksakt svar på det spørsmålet. Men her får du en akkordoversikt med hele 360 akkorder for piano og keyboard som skulle dekke det meste.
Besifringsspill
Besifringsspill betyr å spille etter akkordnavnene som står over notene eller sangteksten, som vi snakket om i del 1 av denne serien.
Men det er ikke så enkelt å vite hvordan de forskjellige pianoakkordene skal spilles. Hvilke toner skal være med? Hvilke toner skal være øverst og hvilke skal være nederst?
Det finnes selvsagt teori og regler om dette, og de er faktisk ikke så vanskelige. Dersom du følger et kurs i besifringsspill, vil du etter hvert lære å lage pianoakkordene «på stedet» ut fra navnet på akkorden. Hver bokstav, hvert tall og hvert symbol betyr noe, og når du har lært dette, kan du finne fram en akkord helt riktig, selv om du ikke har sett den før.
Men ikke alle er kommet så langt. Betyr det at du ikke skal ha glede av besifringspill? Selvfølgelig ikke. Derfor har jeg bladd litt i besifringskurset vårt, og laget en komplett akkordoversikt med hele 360 pianoakkorder. Bare last ned og skriv dem ut, så har du pianoakkordene tilgjengelig til enhver tid. Jeg har samla dem i grupper innenfor hver toneart. Dermed er det lett å finne fram til pianoakkorden du er på jakt etter.
Og forresten, kjenner du noen som kunne ha nytte av denne akkordoversikten? Tips dem med gjerne ! år
Her finner du de andre artiklene i serien:
Besifringsspill for nybegynnere, del 1: Innføring og ressurser
Besifringsspill for nybegynnere, del 3: Slik lager du dur-akkorder og moll-akkorder
Besifring for nybegynnere, del 4: Omvending av akkordene
Besifring for nybegynnere, del 5: Akkorder og melodi i høyre hånd